Savages

Az elmúlt évek során egyre több csajzenekar került a középpontba (Warpaint, Dum Dum Girls, 2:54 stb.) az alternatívabb szcénában, de a Savages egy egészen más történet. Ugyanis elmondható róluk, hogy ők az a csapat, amely végre megtalálta a post-punknak azt a hangzását, amelyre a legtöbben évtizedek óta várta.

Miután énekesük Jehnny Beth-et (eredeti nevén Camille Berthomier), aki korábban a John & Jehn-ben játszott, és gitárosuk Gemma Thompson közel egy év után kitalálták a zenekar nevét a Legyek ura és egyéb regényekre utalva, végre hozzáláttak a zenéléshez is. Hivatalosan 2011 októberében alapították a zenekart, de első koncertjük csak tavaly januárban volt, ahol a British Sea Power előtt játszottak. Már első fellépésük után felfigyelt rájuk a Sigur Rós menedzsere John Best, ráadásul a Matador is leszerződtette őket. Év végére már a BBC Sound of 2013 listáján is szerepeltek.

Miután tavaly nyáron megjelent Husband b-oldalas számként, egyből elterjedt a hírük a világhálón. Úgy érezte mindenki, hogy végre itt egy zenekar, amely fölfedezte hogyan is kell igazából a post-punk gyökereihez hozzányúlni. Agresszív, dinamikus és szexi, ezek a szavak illenek zenéjükre, persze nem állnak messze az olyan zenekaroktól, mint a Joy Division, de mégis megvan a sajátos újító hangzásuk. Debüt lemezük, a Silence Yourself eddig 2013 egyik legjobbja.

Hely: London, UK
Műfaj: post-punk
Lemez: Savages – Silence Yourself
Facebook