Princess Chelsea a Toldi Klubban

Újabb Soundkitchen koncert van láthatáron, de ezúttal egy “kicsit” délebről hívtak el hozzánk vendégeket, pontosabban Új-Zélandról érkezik hozzánk Princess Chealsea. A telt házasnak kinéző koncert a Toldi Klubban lesz megrendezve június 20-án.

 Chelsea Nikkel zenei pályafutása szinte követhetetlen, különböző formációival számtalan stílusban megvetette már a lábát. Keménykedett a Teen Wolf nevű bandában, álmodozott a Brunettes nevű formáció live session tagjaként, sőt, még soul-os Paul McCartney feldolgozásokat is készített a Disciples of Macca nevű együttesével. Ám ez sem volt elég a bársonyos vokállal és remek zongora-tehetséggel megáldott hölgynek, így megalapította egyszemélyes szólóprojektjét, melyhez élőben három zenésztársa csatlakozik.

Princess Chelsea 2012-ben előállt az év egyik – a szó legjobb értelmében vett – leghipszterebb videójával. A Cigarette Duet a maga hátborzongató egyszerűségével hódította meg egy szempillantás alatt az egész blogszférát, mára több mint 8 millióan nézték meg Youtube-on. „Olyan, mintha Nancy Sinatra és Lee Hazlewood énekelne a szintetizátorok poklában, még egy kis gonoszsággal megtoldva”- írta róla a Guardian. 2011-es Lil’ Golden Book névre keresztelt debütáló albuma pedig egyszerre édes és roppantmód keserű. Minden dal önmagában egy varázslatos kis tanmese, mely így összességében egy egészen különös világba kalauzolja a hallgatót, amelyet a szaksajtó a következőképpen jellemzett: „Olyan, mintha egy Disney-film zenéje találkozna egy olyan Kraftwerkkel, aminek Enya a frontembere, mindezt a ’60-as években.” És bár a ’60-as évek kellemes french pop-hatása tagadhatatlan, Princess Chelsea tanulságos történeteit gyermekeknek semmiképp sem ajánljuk!

934102_10151719183054136_51108525_nHelyszín: Toldi Klub, Budapest
Időpont: 2013.06.20.
Jegyár: elővételben 1000 Ft / helyszínen 1500 Ft
Facebook event

Diszkográfia:

– Princess Chelsea – Lil’ Golden Book (2011)
– Princess Chelsea – The Great Cybernetic Depression (2013)

Advertisements