Sleep Party People az A38-on

Dánia legviccesebb zenekara a nyuszi-szerelésben szavaló, ugráló, zenélő, éneklő Sleep Party People, melyet a közismert dán művész, Brian Batz talált ki és indított útjára Koppenhágában.

A saját meghatározása szerint „hálószobaművész” egy szép napon kapva kapott azokon a cuccokon és hangszereken, amelyek a keze ügyében voltak, így egy zongora, egy gitár és egy ósdi dobgép lett zenei fegyverarzenálja, valamint néhány effekt-pedál, amelyek segítségével gyorsan a magasba tudott emelkedni a hétköznapok aggodalmai fölé, ahová mindannyian vágyunk: az álmok melegébe.

A projekt 2008 tavaszán született meg, s hamarosan a szárnyaira vette a Neh-Owh Records kiadó, majd a holland The Subbacultha Magazine, ezek után pedig a brit anewbandaday.com és bandbase.com blogok, ahol a Sleep Party People lett a hét zenekara.

A projekt népszerűsége azóta töretlenül szárnyal felfelé, immár majd ötvenezer rajongót tudhat magának a Facebook-on, Tracy Maurice filmrendező, aki klipeket készített az Arcade Fire, a Final Fantasy és a Wolf Parade bandáknak is, most az ő legújabb dalából, A Sweet Song About Love címűből készít nagyszabású videót.

Helyszín: A38 Tetőterasz, Budapest
Időpont: 2013.06.16.
Jegyár: 500 Ft
Facebook event

Diszkográfia:

– Sleep Party People – Sleep Party People (2010)
– Sleep Party People – We Were Drifting On A Sad Song (2012)

Advertisements