Lemezkritikák: Splashh, These New Puritans, Austra

Ezen a héten kocsikáztunk egyet a Splashh-el, ellátogattunk az operába a These New Puritans-al, de feleslegesen, és ezután még jobban megszerettük az Austra-t.

Splashh – Comfort

splasElső hallgatásra azt hinné az ember, hogy a Splashh egy törzsgyökeres kaliforniai zenekar, pedig a valóságban egy londoni zenekarról van szó (igaz a csapat háromnegyede óceániai). Mindenesetre így a nyár beköszöntével hangulatosabb lemezt a Comfort-nál akarva se találhatnánk. Persze az egyediség messze áll a zenekartól, de az olyan számok, mint a Vacation vagy a All I Wanna Do után ez ki a fenét érdekel. Röpke fél órájával egyaránt tökéletes utazáshoz és bulizáshoz is.

Megjelenés: 2013.06.03.
Műfaj: surf rock
Kiadó: LuvLuvLuv
Hallgasd meg: Vacation, Strange Fruit
Értékelés: 8/10

———————————————————————-

These New Puritans – Field Of Reeds

tnpA These New Puritans-t első lemezénél még egyáltalán nem lehetett komolyan venni, de két évvel ezelőtti Hidden-el bebizonyították, hogy képesek igazán zseniálisat is alkotni. A Field Of Reeds-el viszont átestek a ló túlsó oldalára, ugyanis korábbi hírekkel ellenben újra a nagyzenekari felállást választották. Ezzel nem is lenne baj, ha nem művészkedték volna túl a dolgot és hat-nyolc perc hosszúságú, sokszor hallgathatatlan számok helyet tisztességes lemezt készítettek volna. A Fragment Two-n kívül talán nincs is egy igazán jó darab sem. Ahogy a kritikákat elnéztem vagy nagyon imádták vagy nagyon utálták ezt az albumot, sajnos azt kell, hogy mondjam én nagyot csalódtam TNP-ben.

Megjelenés: 2013.06.10.
Műfaj: art rock
Kiadó: Infectious Music
Hallgasd meg: Fragment Two
Értékelés: 5/10

———————————————————————-

Austra – Olympia

austAmikor két éve megismertem az Austra-t,a debüt lemezüket konkrétan szarrá hallgattam, majd jött a Trust féle mellékhajtás (dobosuk Maya Postepski játszik benne) azzal is ez történt, úgyhogy nagy elvárásokkal ültem neki az Olympia-nak. Már az albumnyitó What We Done? felénél tudtam, hogy aggodalomra semmi ok, az Austra továbbra is a világ egyik legjobb electro-dream pop zenekara. Érdekesség volt, hogy a Lightman ikerpár többet szerepelt a számokban. Az már most biztos, hogy az év egyik legjobb száma a Painful Like, amely eddigi legjobb számuk is lett, nem mintha a Home gyengébb lenne. Igaz a közepe felé mintha egy kicsit ellaposodna a lemez, de a végére újra helyre áll a rend.

Megjelenés: 2013.06.17.
Műfaj: dream pop
Kiadó: Domino
Hallgasd meg: Playful Like, What We Done?, Home
Értékelés: 10/10