Bazant Pohoda 2013 programajánló – 1. nap

Jövőhéten újra ellátogatunk Trencsénbe, hogy ismét részt vegyünk Szlovákia legjobb fesztiválján, a Bazant Pohoda-n. A P-alakú kifutópályával rendelkező repülőtéren megrendezett három napos fesztiválról tavaly volt pozitív és negatív véleményünk, de viszont, ha a koncert felhozatalt hozzuk az előtérbe a tér egyik legjobbjáról van szó. Ugyanis az idei nevek között lesz nem egy-két ritkaság, amelyre sokan egész életükben vártak, vagy olyan, amelyet valószínűleg csak nagyon jó esetben lesz alkalmunk újra látni. Mielőtt még eltűnnénk erre a pár napra, szeretnénk megosztani veletek melyik koncertekre érdemes elnézni. Bazant Pohoda 2013 programajánló – 2. nap

The Smashing Pumpkins

Mint a 90-es évek egyik meghatározó együttese a The Smashing Pumpkins igazi ínyencség az idei fesztivál felhozatalában. Ugyan az eredeti tagok közül már csak Billy Corgan erősíti a csapatot, mindenesetre érdemes elcsípni fellépésüket, hiszen ritkán járnak Európa keleti részén. Korábbi lemezeik mellett érdemes tavalyi Oceania című lemezüket is párszor végigpörgetni, ugyanis még mindig tart az album turnéja.

——————————————————————————————————————–

Kaiser Chiefs

Első kézből állíthatjuk, hogy a Kaiser Chief az egyik legjobb koncert zenekar, már Szigetes fellépéseiken is tapasztalhattuk, mennyi energia van Leeds-i ötösben. Előző lemezük óta átestek egy dobos cserén, de nem hisszük, hogy remek slágereikre kevesebben buliznának egy jót. Remélhetőleg már újabb számokat is el fognak játszani.

——————————————————————————————————————–

Major Lazer

Mint a Major Lazer atyja, Diplo az elmúlt évek az egyik legkedveltebb elektronikus zenei producere lett (fel se tudnánk sorolni a kollaborációit). Hosszabb huzavona után idén tavasszal megjelent a második Major Lazer lemez, amelyen a reaggietől fogva a dubstepig mindenféle műfaj keveredik, de fellépésükön úgyis csak a hangulat számít. Ráadásul nem szabad elfelejteni, hogy Diplo külön is fel fog lépni, szóval  hajnalig tartó bulira tessék felkészülni.

——————————————————————————————————————–

Beware Of Darkness

Picture of BEWARE OF DARKNESSAz újabb zenekarok közül a Beware Of Darkness fellépése tűnik izgalmasnak. Ők is alig pár hónapja adták ki Orthodox című debütjüket, amelyen többek közt szerepelt Howl slágerük is. Talán mondani sem kell egy vérbeli amerikai zenekar lévén, koncertjüket leginkább egy tipikus útszéli kocsmában tudnánk elképzelni.

Bazant Pohoda 2013 programajánló – 2. nap