Bazant Pohoda 2013 programajánló – 2. nap

Jövőhéten újra ellátogatunk Trencsénbe, hogy ismét részt vegyünk Szlovákia legjobb fesztiválján, a Bazant Pohoda-n. A P-alakú kifutópályával rendelkező repülőtéren megrendezett három napos fesztiválról tavaly volt pozitív és negatív véleményünk, de viszont, ha a koncert felhozatalt hozzuk az előtérbe a tér egyik legjobbjáról van szó. Ugyanis az idei nevek között lesz nem egy-két ritkaság, amelyre sokan egész életükben vártak, vagy olyan, amelyet valószínűleg csak nagyon jó esetben lesz alkalmunk újra látni. Mielőtt még eltűnnénk erre a pár napra, szeretnénk megosztani veletek melyik koncertekre érdemes elnézni.

Atoms For Peace

Picture of Atoms for PeaceNem mindennapi koncert lesz a Pohoda második napján, hiszen az Atoms For Peace-ben olyan legendás zenészek áltak össze mint Thom Yorke (Radiohead), Flea (Red Hot Chilli Peppers) és Nigel Godrich (Radiohead, Ultraista). Első közös lemezüket, az AMOK-ot februárban adták, de már Thom Yorke szólólemezének a turnéja alatt is már együtt zenélt az ötös. Érdemes lesz ellátogatni a koncertre, hiszen ilyen supergroup-ot nem találni minden sarkon.

——————————————————————————————————————–

Bloc Party

A kétezres évek egyik legjobb indie zenekara tagadhatatlanul a Bloc Party volt. Sajnos ahogy haladunk az időben egyre felemásabb lemezeket adtak ki (gondoljunk csak a tavalyi Four-ra), mégis valahogy máig kedvenc zenekarunk maradt. Nemrég bejelentették, hogy a nyáriturné után szünetet tartanak, de már felreppentek, olyan pletykák is, hogy végleg feloszlanak. Szóval indie rajongók ragadjátok meg az alkalmat, mert lehet, hogy utoljára lesz lehetőség együtt látni Kele Okereke-éket.

——————————————————————————————————————–

Justice

Picture of JusticeKicsit csalóka a Justice fellépése, hiszen csak DJ szettel készülnek a Trencsén repülőterére, szóval nem kell feltétlenül elvárni tőlük, hogy saját számaikat játsszák, de annyi szent, hogy a francia elektro szcéna legjobbjaival fognak elő rukkolni.

——————————————————————————————————————–

Kate Nash

Picture of Kate NashKate Nash idén megjelent Girl Talk című lemezével hátra hagyta korábbi cuki kislányos imidzsét és felvette egy sokkal vagányabb csaj szerepét. Azért valószínűleg a koncerten korábbi slágerei is fel fognak csendülni, mindenesetre azt le kell szögeznünk, hogy első sorban a hölgyek figyelmébe tudnánk ajánlani az eseményt.

——————————————————————————————————————–

Django Django

Picture of Django DjangoA Django Django fellépését különösen várjuk, hiszen a tavalyi év egyik legjobb új zenekarát köszönthettük a londoni négyesben. Cím nélküli bemutatkozó lemezük fenomenálisra sikeredett, hangulatában leginkább az Everything Everything és az Alt-J közé tudnánk besorolni. Bohókás tagok lévén emlékezetes koncertnek ígérkezik Orange Stage-es megjelenésük.

——————————————————————————————————————–

iamamiwhoami

Picture of iamamiwhoamiA megjegyezhetetlen nevű iamamiwhoami művésznév a svéd Jonna Lee-t takarja, aki legújabb projektjét magán a YouTube-on kezdte, ahova furcsábbnál furcsább videoklipeket töltött fel. Azóta már két lemeze is megjelent – a bounty alig egy hónapja -. Észak-Európai lévén zenéje a Fever Ray-hez hasonló hangzást közelíti meg.

——————————————————————————————————————–

O.Children

Az O.Children lemezről lemezre váltogatta stílusát, debütükön még a gót stílus volt erős hatással zenéjükre, majd a tavalyi Apnea-ra már inkább a grunge/hipszterség irányába fordultak el. Frontemberük, Tobi O’Kandy fantasztikusan mély orgánummal adja meg számaik pikantériáját.

——————————————————————————————————————–

Youth Lagoon

Picture of Youth LagoonTrevor Powers színpadi nevén Youth Lagoon az egyik legfelkapottabb zenész tehetség egyenesen a óceánon túlról. Pszichedelikus The Year of Hibernation bemutatkozó lemezével már bizonyította, hogy az egyik legjobb a műfajon belül, ráadásul idei Wondrous Bughouse csak növelte a színvonalat.

——————————————————————————————————————–

Karin Park

Picture of Karin Parkiamamiwhoami-hoz hasonlóan Karin Park is Európa északi féltekéről származik pontosabb Norvégiából. Highwire Poetry című bemutatkozó lemeze tavaly jött, amelyel több díjat is bezsebelt szülőhazájában.

Bazant Pohoda 2013 programajánló – 1. nap

Bazant Pohoda 2013 programajánló – 3. nap

Advertisements