Bazant Pohoda 2013 programajánló – 3. nap

Jövőhéten újra ellátogatunk Trencsénbe, hogy ismét részt vegyünk Szlovákia legjobb fesztiválján, a Bazant Pohoda-n. A P-alakú kifutópályával rendelkező repülőtéren megrendezett három napos fesztiválról tavaly volt pozitív és negatív véleményünk, de viszont, ha a koncert felhozatalt hozzuk az előtérbe a tér egyik legjobbjáról van szó. Ugyanis az idei nevek között lesz nem egy-két ritkaság, amelyre sokan egész életükben vártak, vagy olyan, amelyet valószínűleg csak nagyon jó esetben lesz alkalmunk újra látni. Mielőtt még eltűnnénk erre a pár napra, szeretnénk megosztani veletek melyik koncertekre érdemes elnézni.

Nick Cave And The Bad Seeds

Picture of Nick Cave and the Bad SeedsNick Cave személyében egy igazi legendát köszönthetnek a fesztiválra látogatók. Az ausztrál származású úriember egyszerre zenész, költő és életművész. Az 1983 óta aktív The Bad Seeds idén adta ki legutóbbi lemezét, a Push The Sky Away-t, amely rengeteg pozitív kritikát gyűjtött össze.

——————————————————————————————————————–

Bonobo

Picture of BonoboTalán Simon Green-t, ismertebb nevén Bonobo-t senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen talán ő az egyik legismertebb előadó a downtempo, trip-hop szcénájában. Érdemes lesz ellátogatni fellépésére, hiszen az áprilisban megjelent The Northern Borders című új lemezét hozza el Szlovákiába.

——————————————————————————————————————–

Peaches

Picture of PeachesMerrill Nisker ismertebb nevén Peaches az elmúlt évek legprovokatívabb női előadójává nőtte ki magát. Ne lepődjünk meg, ha a koncertjén mindenféle szexuális tartalmat foguk látni, hiszen electroclash zenéjével is ezt hirdeti. Legutóbbi lemezét, az I Feel Cream-et négy éve adta ki, szóval lehet új dalokra számítani.

——————————————————————————————————————–

 Ewert and the Two Dragons

Picture of Ewert and the Two DragonsÉszt zenekarokról nem sűrűn szoktunk hallani, pedig az Ewert And The Two Dragons már több európai országot is meghódított eddigi két lemezével (a tavalyi Good Man Down hazájuk legsikeresebb albuma lett). Az indie-folkban utazó négyest a Bazant színpadján fog játszani.

——————————————————————————————————————–

Picture of Mø

Dánia “Grimes-át” ismerhetjük meg Karen Marie Ørsted-ben, pontosabban -ben. Sajnos még csak pár száma szerepel az internten, de akár a legújabb hipszter/blog jelenségnek is nevezhetnénk felbukkanását. Kíváncsian várjuk debüt lemezét, amelynek dalait a koncerten is hallhatjuk élőben.

——————————————————————————————————————–

SBTRKT

Aaron Jerom, mint törzsi maszkos producer múködik az SBTRKT (subtract) név alatt. Londoni klub élet szerves tagjaként leginkább a uk garage, house és az R&B műfajaival dolgozik előszeretettel. Koncertjein Sampha-val közösen szokott játszani, aki énekel és billentyűkön trükközik.

Bazant Pohoda 2013 programajánló – 1. nap


Bazant Pohoda 2013 programajánló – 2. nap

Advertisements