Lemezkritikák: Editors, Deap Vally, Jagwar Ma

Ezen a héten felfedeztük az amerikai alternatív rockot az Editors-al plusz az ottani kocsmákat is a Deap Vally-vel és egy kicsit bedrogoztunk a Jagwar Ma-val.

Editors – The Weight Of Your Love

Majdnem négy év telt el már azóta, hogy megjelent az Editors harmadik lemeze, amely egy igen jelentös váltást hozott a zenéjükben ami szintetizátorok előtérbe hozásával történt. A turné végén gitárosuk, Chris Urbanowicz ott hagyta a zenekart, ami nem festet túl pozitív jövőképet, azonban a csapat kettő újjal ki is egészült egyből. A The Weight Of Your Love-ról legelőször az A Ton Of Love-ot hallhattuk, ami nem volt túl meggyőző (az album egyik leggyengébb darabja), azonban jól tükrözte, hogy a srácok afféle 80-as évekbeli amerikai alternatív rock mámorában készültek a számok, nem véletlenül stúdióztak a tengerentúlon. Különösebben nem lehet semmit sem kiemelni a lemezről, de nagyon örülünk, hogy az első végighallgatás után kellemes csalódásként ért a lemez.

Megjelenés: 2013.07.01.
Műfaj: indie rock
Kiadó: PIAS
Hallgasd meg: Two Hearted Spider, The Weight
Értékelés: 8/10

——————————————————————————————————————–

Deap Vally – Sistrionix

Lindsey Troy-ban és Julie Edwards-ban minden meg van, ami egy igazi rock’n’roll duónak kell: dögösek, pimaszok és nem utolsó sorban ütős rock számokat írnak. Nem kell túl bonyolítani őket, a Deap Vally olyan, mint a White Stripes vagy a Black Keys csak csajos kiadásban. A Sistrionix-ről leginkább azt tudjuk elképzelni, hogy Amerika legeldugottabb motoros kocsmájában született, miközben a csajok mellékállásban pultoztak. Az End Of The World, a Lies és úgy nagyjából az összes többi szám igazi rock sláger.

Megjelenés: 2013.06.24.
Műfaj: garage rock
Kiadó: Island
Hallgasd meg: End Of The World, Lies
Értékelés: 7/10

——————————————————————————————————————–

Jagwar Ma – Howlin

A Jagwar Ma tagjai visszanyúltak a 80-as évek végi és 90-es évek eleji madchester korszak legjobbjainak lemezeihez (Happy Mondays, Stone Roses), majd szépen átültették a mai korba. Mondani sem kell a Howlin számai is nem egyszer öt, hat perc hosszúságúak, amiktől szinte teljesen el lehet szállni, a pattogós basszusok és house alapok társaságában, na és Gabriel Winterfield hangja mellett nem is nehéz. Az ausztrál párosnak sikerült egy szinte csurig LSD-ben uszó lemezt kihozniuk, viszont ilyen formában legális is, és mi is csak ajánlani tudjuk.

Megjelenés: 2013.06.10.
Műfaj: madchester
Kiadó: Mom + Pop Music
Hallgasd meg:
Értékelés: 9/10

Advertisements