Lemezkritikák: Swim Deep, AlunaGeorge, Half Moon Run

Ezen a héten három friss hús lemezét vettük elő, többek közt a Swim Deep, az AlunaGeorge és a Half Moon Run bemutatkozó lemezét.

Swim Deep – Where The Heaven Are We

A Swim Deep első lemezét már a tavalyi bemutatkozó King City óta vártam, azonban több, mint egy év elteltével már kevesebb kedvel indítottam el a Where The Heaven Are We-t. Szerencsére azt nem mondhatom, hogy csalódtam a lemezben, de a legjobb számokat már korábban kiadták EP formájában, amelynek következményeképpen a legtöbb új szám tölteléknek tűnik. Azonban egy titokzatos nyárias hangulatot áraszt a lemez, amely által – főleg a kánikula alatt – az idei nyár egyik legjobbjává teszi, de szigorúan csak a hangulat tekintetében.

Megjelenés: 2013.08.05.
Műfaj: indie rock
Kiadó: Chess Club
Hallgasd meg: Honey, King City
Értékelés: 8/10

——————————————————————————————————————–

AlunaGeorge – Body Music

Aluna Francis és George Reid, azaz AlunaGeorge párosa szintén a mostanában divatos londoni house, UK garage feléledésnek fontos részesei (nem véletlenül puszipajtások a Disclosure-el). Azonban az említett kiadótársakkal szemben a Body Music kevésbé emlékezetes és sokkal unalmasabb bemutatkozó darab lett. Viszont Aluna hangja az, ami mégis szexiséget ad a daloknak, amely által bizony hallgatni akarjuk a lemezt. Valószínűleg, ha fél évvel korábban jelenik meg sokkal jobban kedveltem volna, de a Lawrence fivérek albuma után csak egy közepesen jó munka.

Megjelenés: 2013.07.26.
Műfaj: R&B – synthpop
Kiadó: Island
Hallgasd meg: You Know You Like It, Best Be Believing
Értékelés: 6/10

——————————————————————————————————————–

Half Moon Run – Dark Eyes

A folkosabb zenék sosem álltak túlzottan közel hozzám, azonban minden évben akad legalább egy zenekar, amely megtalálja a tökéletes egyensúlyt az indie és a folk között. Ilyen volt tavaly a Dry The River, és idén a kanadai Half Moon Run nyerte el a tetszésem. Dark Eyes című bemutatkozó lemezükön a műfaj minden jellemzője megtalálható: indie rock himnusz (She Wants To Know), indie folk (Full Circle) és szomorkás ballada (Give Up). Összességében nagyon ügyes lemezt kaptunk, szerintem ősszel fog a legtöbbet nálam újra szólni.

Megjelenés: 2013.07.01.
Műfaj: indie folk
Kiadó: Indica Records
Hallgasd meg: Full Circle, She Wants To Know
Értékelés: 8/10

Advertisements