Lemezkritikák: White Lies, Franz Ferdinand, Bloc Party

Ezen a héten három kedvenc indie zenekarunk a White Lies, a Franz Ferdinand és a Bloc Party új munkáit hallgattuk.

White Lies – Big TV

Emlékszem, mennyire nagy szám volt a White Lies első lemezük megjelenésekor, majd a második lemezükkor tovább fokozódott a rajongás értük, azonban a Big TV közeledtével már kevésbé hype-olták a csapatot. Hiába ír továbbra is remek számokat a trió, azonban három lemez után semmi változás nem történt a hangzásukban, amivel abba a csapdába estek, hogy a mostani lemez számai kevésbé emlékezetesek. Persze az olyan szerzemények, mint a Getting Even vagy a Change mind remek darabok, de lehet, hogy most már nem raknám be őket, mint Sziget headliner.

Megjelenés: 2013.08.12.
Műfaj: indie rock
Kiadó: Fiction
Hallgasd meg: Getting Even, Mother Tongue
Értékelés: 7/10

——————————————————————————————————————–

Franz Ferdinand – Right Thoughts, Right Words, Right Action

Négy évet kellett várnunk a Franz Ferdinand negyedik lemezére, amellyel hagyták a fenébe kísérletezést (lásd illetve halld Tonight lemez), és kiadtak egy slágerekkel teli albumot. A Right Thoughts, Right Words, Right Action az az album, amelynek munkálata alatt rájöhettek a negyven körül járó tagok, hogy ők már nem fogják újra megváltani a világot, azonban még mindig tudnak olyan potenciális dalokat írni, amelyek bármelyik buliban megállják a helyüket. És valójában ez az, amiért mindenki szereti a Franz Ferdinand-ot, mert a maga módján komolytalan, azonban zeneileg akár még zseninek is lehetne nevezni őket. Szigetes fellépésük után látszott rajtuk, hogy még mindig nagyon élvezik az egészet, és úgy néz ki a rajongók sem unták meg még őket.Talán ha már a hatodik lemezüknél tartanának más lenne a helyzet.

Megjelenés: 2013.08.26.
Műfaj: indie rock
Kiadó: Domino
Hallgasd meg: Love Illumination, Stand On The Horizon, Evil Eye
Értékelés: 9/10

——————————————————————————————————————–

Bloc Party – The Nextwave Sessions EP

Több mint valószínű az, hogy Latitude-os fellépése után ismeretlen hosszúságú szünetre vonuló Bloc Party már nem fog többé kiadni egy nagylemezt sem. Mondhatni búcsúzásul kiadták a The Nextwave Session EP-t, amelyről azt kell mondani, hogy ezerszer jobb, mint Four című előző albumuk. Ez az öt szám olyan, mintha összefoglalná a londoni négyes eddigi történetét. A kislemezes Ratchet az Intimacy és Four őrültebb dalait juttathatja eszünkbe, vagy ott a Montreal, ami simán ráfért volna a Weekend In The City-re, nem is beszélve a French Exit-ről, amely a Silent Alarm pörgősebb számait idézi meg.

Megjelenés: 2013.08.12.
Műfaj: indie rock
Kiadó: Frenchkiss Records
Hallgasd meg: Ratchet, Frenc Exit
Értékelés: 8/10