Lemezkritikák: HAIM, London Grammar, CHVRCHES

Ezen a héten a HAIM, a London Grammar és a CHVRCHES bemutatkozó lemezeiről írtunk pár sort.

HAIM – Days Are Gone

A HAIM testvérek után hamar felkapta a fejét, mint a zenerajongók, mint a sajtó, azonban első lemezükre bizony kellett várnunk egy évet legalább – Julian Casablancas tanácsára -, amely várakozásnak a gyümölcse a Days Are Gone lett. Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy jó lemezt fog kiadni a trió, valahogy túl hypeoltnak éreztem őket, erre föl kellemes csalódásként ért az album. Persze minden egyes percben lehet érezni a Fleetwood Mac hatását, amelyet mai köntösben öltöztettek plusz egy kis R&B hatással is felruházták, de hát ezzel nincs is semmi gond, amíg olyan számokat hallgathatunk, mint a Falling vagy a Let Me Go. A lemez egyetlen baja, hogy nem nyáron jelent meg, mert napsütés mellett volna az igazi hallgatni.

Megjelenés: 2013.09.30.
Műfaj: indie rock
Kiadó: Polydor
Hallgasd meg: Let Me Go, Don’t Save Me, Falling
Értékelés: 8/10

——————————————————————————————————————–

London Grammar – If You Wait

Be kell vallanom a London Grammar az egyik kedvenc idei új lemezes csapatom, és ami azt illeti If You Wait lemezüket nagyon vártam. MI újat is mondhatnák, ez lett az a lemez, amit egy kevésbé depressziós xx csinált volna meg, miközben Florence Welch-et felbérelték volna a mikrofon mögé. Ugyanis Hannah Reid egyszerűen csodálatos hang tulajdonosa, amelyről simán példát vehetne rengeteg nagyobb sztárocska is. Mint tudjuk nagyon szeretnek számokat feldolgozni, de sajnos a lemezen szereplő Drive című filmből ismert Nightcall egy teljesen fölösleges és gyenge darab lett, ezért jár a mínusz egy pont.

Megjelenés: 2013.09.09.
Műfaj: electronic pop
Kiadó: Columbia
Hallgasd meg: Strong, Waisting My Young Years
Értékelés: 9/10

——————————————————————————————————————–

CHVRCHES – The Bones Of What You Beleive

Sosem gondoltam volna, hogy a 80-as évek szintipopjából még mindig lehet valamit kifacsarni, erre föl jött a skót CHVRCHES – amelynek egyik tagja nem mellesleg post-rock zenekarban játszott -, és kiadott egy izgalmas bemutatkozó lemezt. Persze nem fogják újra divatba hozni a műfajt, de amíg remek pop slágereket és szintiorgiákat írnak minden elismerésem az övék. A hülye lemezcímet leszámítva a The Bones Of What You Beleive egy remek bemutatkozás lett.

Megjelenés: 2013.09.23.
Műfaj: synthpop
Kiadó: Virgin
Hallgasd meg: Recover, Gun
Értékelés: 8/10

Advertisements