Karin Park @ A38

Péntek este szinte teljesen megtelt az A38 koncertterme a svéd származású ennek ellenére már a Norvég grammy-t is begyűjtő testvérpár Karin és David Park koncertjére. Igaz a belépő is igen kedvező volt a koncertre, talán ez is okozhatta a számomra a megszokottnál valamivel nagyobbnak tűnő közönséget.

Az az igazság, hogy én személy szerint a szlovákiai Pohoda fesztiválon találkoztam először az énekesnővel és a dobok mögött ülő bátyjával, de ott akkor nagyon bejött Karin néha kislányos hangja és az ehhez párosuló erotikába hajló előadásmód kontrasztja is, amihez jön még a legnagyobb ellentétet adó most is éppen slayer polót viselő David, aki mint egy skandináv isten ül a doboknál és mellesleg végig szórja a metállvillákat.

Valaki mögöttem meg is jegyezte, hogy vajon ki ne szeretné Karint megdugni, ami amúgy teljesen jogos gondolatmenet volt, mert én is alig bírtam levenni a szemem a mini sortba bujtatott combjairól.Hasonlóan nézett ki nyáron a pohodán is de valahogy itt a klubkoncert adta közelség miatt sokkal jobban érezhető volt Karin szexisége. Ez a szexi előadásmód valószínűleg a számokhoz is nagyon sokat hozzátett, amik így érezhetően sokkal jobbak voltak élőben mint a lemezt hallgatva és ebben más is megerősített a fellépés után.

A koncertet a Restless-el kezdte, kicsit sajnáltam, hogy nem az est végső részére hagyta, mert utolsó előtti számnak nálam tökéletesen beillett volna. A gyorsabb számokra mindig felpörgött a közönség, így a lassabb szomorkás dalok megtörték a bulihangulatot, ezeket a számokat azonban Karin mindig felvezette valamilyen kis személyes történettel. Az egyik ilyen kis kommentárban azt is megkérdezte, hogy mi itt Budapesten szexelünk-e. Ez nekem egy kicsit kínosan jött le, elég erőltetett kérdés volt a közönség nagy része viszont igenlően hörgött, de ettől az egytől eltekintve egyébként tetszett, hogy egészen sokat kommunikált a közönséggel, pacsizott az első sorokban állókkal és gyakran szemkontaktust is tartott nem csak elnézett a közönség felett, szóval tényleg nagyon jó fej volt.

Az est a Can’t Stop Now és a Thousand Loaded Guns párosánál ért a tetőfokára itt már együtt ugrált mindenki és az utóbbi végén Karin is a kezébe kapva a dobverőket együtt püfölte a dobokat bátyjával. Végül szokás szerint még visszajöttek egy utolsó számra is a Bending Alberts Law -al amit Karin kis felvezetőjének hatására sikerült is végigbömbölnöm. Sajnos a koncert olyan hamar véget is ért, ahogy Karinék belecsaptak az első számba, persze néha voltak kisebb mélypontok, de ezeket mindig elfedte a következő szám dinamikussága és a testvérpár nyújtotta barátságos hangulat.

Írta: Veszprémi Kata