Best Albums Of 2013: 30-21.

Untitled 3

Lássuk 2013-as listánk következő tíz helyezettjét, előző adagunkat erre találjátok meg!

Album cover for I Love You.30. The Neighbourhood – I Love You

Lehet, hogy páran hiányolni fogják a The 1975 lemezét idei listánkról, de ha már ennél a műfajnál tartunk a kaliforniai The Neighbourhood ezerszer jobb lemezt adott ki. Valószínűleg többen is műmájernek tarthatják a zenekart, pedig nagyon is érdemes I Love You című debüt lemezüket közelebbről is megismerni.


Megjelenés2013.04.22.
Műfaj:
 alternative rock
Kiadó:
Columbia

——————————————————————————————————————–

29. CHVRCHES – The Bones of What You Believe

Szinte lehetetlen elképzelni, hogy a CHVRCHES néhány tagja egykoron post-rock bandában játszott. Ennek ellenére most, pár év elteltével kiadták az elmúlt évek egyik legjobb szintipop lemezét. Persze Lauren Mayberry cuki hangja nélkül mit sem érne a  The Bones of What You Believe.
_

Megjelenés2013.09.20.
Műfaj:
 electropop
Kiadó
Virgin

——————————————————————————————————————–

28. PVT – Homosapien

Az ausztrál PVT (egykoron Pivot) immáron már negyedik lemezével jelentkezett az idén. A Homosapien különösebben nem hozott változást az elődjéhez képest, viszont jóval hallgatóbarátabb lett. Az “ős” rajongók ugyan várhatják a régi instrumentális számokat, mi azt mondjuk, jót tett a csapatnak, hogy megmaradtak az énekes fölállásnál.


Megjelenés2013.02.08.
Műfaj:
 electronic
Kiadó
Felte

——————————————————————————————————————–

27. Daft Punk – Random Access Memories

A világ legkedveltebb francia robotjai nyolc év után új lemezzel tértek vissza és újra a középpontba helyezték a Daft Punk nevét. Hogy miért is? A Random Access Memories-t olyan reklámkampány előzte meg, hogy akarva-akaratlanul is beleütközött az ember. Arról nem is beszélve, hogy olyan legendák kollaboráltak a lemezen, mint Giorgio Moroder vagy Nile Rodgers, amely bizony elárulja, hogy a diszkók világát fedezte fel új lemezén a páros.

Megjelenés2013.05.17.
Műfaj:
 electronic, disco
Kiadó:
Columbia

——————————————————————————————————————–

Album cover for Trouble Will Find Me26. The National – Trouble Will Find Me

A The National hatodik lemeze sajnos sokkal kevesebb figyelmet kapott, mint elődje pedig bátran állítjuk, hogy az ohiói ötös eddigi egyik legjobb munkája lett a Trouble Will Find Me. Érdemes egy üveg bor társaságában hallgatni a lemezt, talán egy kicsit így jobban átérezhetjük Matt Berninger érzelmeit.
_
_

Megjelenés: 2013.05.17.
Műfaj: indie rock
Kiadó: 4AD

——————————————————————————————————————–

25. Woodkid – The Golden Age

Yoann Lemoine aka Woodkid első lemezére bizony jó sokat kellett várnunk, évente jött egy-egy nagyon izgalmas szám, majd végre idén a The Golden Age képében a teljes albumot is megkaptuk. Grandiózus és nagy zenekari szólamok ellenére egy kicsit csalódtunk a lemezben, talán, ha picit hamarabb megkaptuk volna jobban imádnánk.
_
_
Megjelenés: 2013.03.18.
Műfaj: experimental
Kiadó: Green United Music

——————————————————————————————————————–

24. Darkside – Psychic

Nicolas Jaar és Dave Harrington kollaborációjából született meg az év egyik leghangulatosabb elektronikus lemeze, a Psychic. Már alapból a tizenegy perc hosszúságú bevezető szám a zsenialitás határát súrolja és ez csak így fokozódik tovább. Arról nem is beszélve, hogy a Darkside fogta magát és az egész új Daft Punk lemezt remixelték.

Megjelenés2013.10.04.
Műfaj:
 electronica
Kiadó:
Matador

——————————————————————————————————————–

23. Jon Hopkins – Immunity

És ha már a finom elektronikánál tartunk, akkor Jon Hopkins fantasztikus munkájáról sem szabad megfeledkeznünk. Az Immunity-t teljes odaadással készítette el, például tudtátok, hogy több számban is utcájának zaja vagy éppen egy fagyisautó hangja hallható a háttérben? Továbbá az év legjobb klipje a Breathe This Air című számhoz köthető.
_

Megjelenés: 2013.06.04.
Műfaj:
 electronic
Kiadó
Domino Records

——————————————————————————————————————–

22. The Strokes – Comedown Machine

A Strokes ötösének legújabb lemeze az év egyik meglepetés albuma volt. Annak ellenére, hogy a Comedown Machine egy rendkívül szórakoztató lemez lett, a New York-i csapat nem koncertezett vele, sőt még interjút sem adtak. Mindenesetre mi örömmel fogadtuk az újabb albumot.
_
_

Megjelenés: 2013.03.25.
Műfaj: pop rock, funky
Kiadó: RCA

——————————————————————————————————————–

21. White Lies – Big TV

A White Lies harmadik lemeze ha annyiban is, de csalódást okozott, hogy semmi változást nem hozott a zenekar hangzásában. Mindenesetre a Big TV volt az év egyik nagylemeze, amelyet számtalanszor végighallgattunk. Hiába a Getting Even, Tricky To Love és társai remekek lettek.
_
_

Megjelenés: 2013.08.12.
Műfaj: indie rock
Kiadó: Fiction

Advertisements