Best Albums Of 2013: 20-11.

Untitled 3

Nemsokára megtudjátok melyik tíz lemez tetszett a legjobban nekünk 2013-ban, de most először lássuk kik jutottak be az első húszba.

20. Disclosure – Settle

Az elmúlt években egyre több UK garage és house zeneszerző jelent meg az angol zenei palettán, de a Disclosure név alatt álló Lawrence tesóknak sikerült a mainstreamebb közeggel is újra megismertetni a műfajt. Debüt lemezük a Settle remek kezdés tőlük, nem csodálnánk ha pár év múlva ők lennének a következő Chemical Brothers. A számos vendég (London Grammar, AlunaGeorge stb.) meg csak tovább színesítette az albumot.

Megjelenés2013.06.03.
Műfaj:
 UK garage, house
Kiadó:
 Island

——————————————————————————————————————–

19. Suuns – Images Du Futur

A kanadai Suuns második lemeze még elborultabb lett, mint elődje, de a mi furcsa izlésünknek tökéletesen megfelelt az Images Du Futur. Nagyon kár, hogy elmaradt az A38-os fellépésük, hiszen az olyan számokat, mint a 2020 vagy a Sunspot szívesen meghallgattuk volna élőben.
_
_

Megjelenés2013.03.05.
Műfaj:
 electronic rock
Kiadó:
 Secretly Canadian

——————————————————————————————————————–

18. Hurts – Exile

Nagyon félő volt, hogy a Hurst-nek világsikert hozó első lemez után már csak egy kommersz folytatást fogunk kapni. Erre föl márciusban megjelent három év után az Exile, amely remekül tovább vitte a zenekar legjobb elemeit, ráadásul eddigi legjobb számuk, The Road, is ezen szerepel.
_
_

Megjelenés2013.03.08.
Műfaj:
 synthpop
Kiadó:
 Major Label

——————————————————————————————————————–

17. Unknown Mortal Orchestra – II

Ha bárkinek is ajánlani szeretnétek egy fasza lo-fi zenekart, feltétlenül az új-zélandi és amerikai Unknown Mortal Orchestra-t mondjátok. Keserédes számok, olyan hangzás, mintha egy régi magnóról szólna és ehhez hasonló dolgok jellemzőek az egyszerűen csak II elnevezett albumnak.
_

Megjelenés2013.02.05.
Műfaj:
 lo-fi
Kiadó:
 Jagjaguwar

——————————————————————————————————————–

16. Biffy Clyro – Opposites

A skót Biffy Clyro sikeresen befutott előző két lemezével, úgyhogy úgy döntöttek hatodik neki futásra egy dupla-lemezt hoznak össze, ez lett az Opposites. Továbbra is remek rock himnuszokat kaptunk tőlük, itt-ott egy kis skótdudával vagy elmariachi zenekarral megfűszerezve.
_
_

Megjelenés2013.01.28.
Műfaj:
 alternative rock
Kiadó:
 14th Floor

——————————————————————————————————————–

15. Franz Ferdinand – Right Thoughts, Right Words, Right Action

Jó pár évet kellett várnunk a Franz Ferdinand negyedik (!) lemezére, a  Right Thoughts, Right Words, Right Action -re, amely végighallgatása után arra jöttünk rá, hogy ez a zenekar már nem fogja újra megváltoztatni a zeneipart, mégis öröm látni, hogy még mindig odaadással írnak remek indie slágereket.

Megjelenés2013.08.26.
Műfaj:
 indie rock
Kiadó:
 Domino

——————————————————————————————————————–

14. Editors – The Weight of Your Love

Harmadik, szintikre kihegyezett lemeze után az Editors új felállásban újra a gitárokhoz nyúlt vissza, de a jó öreg indie helyett a még öregebb amerikai alternatív rockot vették példaképen. Első blikkre nem jött be a dolog, de egyre több hallgatás után egyenesen elkezdtük imádni a The Weight of Your Love-t.
_

Megjelenés2013.06.28.
Műfaj:
 alternative rock
Kiadó:
 PIAS

——————————————————————————————————————–

Album cover for Days Are Gone13. HAIM – Days Are Gone

Nagyon sokáig a HAIM testvérek zenéjéhez tartózkodva nyúltunk, majd a rengeteg év eleji hype után végre megjelent első lemezük a Days Are Gone. És mondani sem kell kellemesen csalódtunk lemezükben, kifejezetten szerettük a Falling, Let Me Go című számokat a lemezről.
_
_

Megjelenés2013.09.30.
Műfaj:
 indie rock
Kiadó:
 Polydor Records

—————————————————————————————————

12. Esben And The Witch – Wash The Sins Not Only The Face

Az Esben And The Witch második lemeze még darkosabb,ennek ellenére sokkal befogadhatóbb lett, mint elődje. Szerencsénkre idén kétszer is láthattuk élőben Rachel-éket és mindkét alkalommal mi is egy rövid ideig a Wash The Sins Not Only The Face kis világában érezhettük magunkat.
_

Megjelenés2013.01.21.
Műfaj: dream pop
Kiadó: Matador Records

——————————————————————————————————————–

11. Jagwar Ma – Howlin

Talán kevesen gondolták volna, hogy a 80-as évek végén megjelenő madchaster szcénát valaki újra menővé fogja tenni, erre föl az ausztrál Jagwar Ma idén mégis véghez vitte az elképzelhetetlent. Hosszú, szinte végtelenségig nyúló dallamok, kis house beütés és egyéb ilyen finomságok jellemzőek a Howlin majd ötven percére.
_

Megjelenés2013.06.21.
Műfaj:
 alternative dance
Kiadó:
 Mom + Pop

Best Albums Of 2013: 50-31.

Best Albums Of 2013: 30-21.