Lemezkritikák: Warpaint, Patterns, Toy

Ezen a héten végre megkaptuk a Warpaint várva-várt második lemezét, majd megismerkedtünk a Patterns debütjével és tavalyról még elővettük a TOY új albumát.

Warpaint – Warpaint

Már már messiásként vártuk a Warpaint második lemezét, amely majdnem két teljes éven át készült, amit megelőzőtt az első lemez turnéja, úgyhogy szinte el se hisszük, hogy közel négy év után meghallgathattuk az újabb remek művet. Már tavaly ősszel a Love Is To Die-al felhívták a világ figyelmét közelgő cím nélküli lemezükre, amely valóban a lemez legerősebb dala lett – nem véletlen, mivel Nigel Godrich (Radiohead) vállalta a produceri munkálatot ennél a számnál -, egyben a legrádióbarátabb is, nem véletlen, hiszen a legtöbb szám koncertek közbeni jammelgetésből született meg. Ahogy már többször mi is tapasztalhattuk élőben, remek kémia van a csajok között, amely teljes mértékben észre vehető dalaikon is, azonban így többszöri hallgatás után is azt kell, hogy mondjuk a The Fool sokkal jobbra sikerült, mint a mostani lemez, lehet nem kellett volna ilyen sokáig húzniuk. Flood (U2, The Killers stb.) jó produceri munkálatot végzett, bár valahogy valami mégsem stimmel a lemezzel, mi azért mégis kedveljük.

Megjelenés: 2014.01.20.
Műfaj: indie rock, dream pop
Kiadó: Rough Trade
Hallgasd meg: Love Is To Die, Hi, Keep It Healthy, Teese
Értékelés: 8/10

——————————————————————————————————————–

Patterns – Waking Lines

A manchesteri Patterns lemeze volt számunkra 2014 első bemutatkozó albuma, azonban nagyon nem ájultunk el a Waking Lines-tól. Hangzásban a mostanában igen divatos trópusi hatást próbálja kelteni (lásd: Washed Out, Youth Lagoon), de ebben a műfajban nagyon könnyű teljesen egyforma dalokat írni, amit sikerült is elkövetnie a négyesnek, ezért sajnos azt kell, hogy mondjuk nem lett túlzottan izgalmas darab debüt albumuk.

Megjelenés: 2014.01.06.
Műfaj: chillwave
Kiadó: Melodic
Hallgasd meg: Induction
Értékelés: 6/10

——————————————————————————————————————–

TOY – Join The Dots

Alig egy évvel a TOY debüt lemezének megjelenése után nem tökölt sokáig a zenekar és még a tavaly év végi hajrában kiadták második lemezüket a Join The Dots -ot (amiről meg kell, hogy jegyezzem máig az angol eladási listák top 10-ben megtalálható). Továbbra is a jól bevált pszichedelikus rock receptjénél maradtak, ami azt jelenti, hogy rengeteg fantasztikus, öt percnél is hosszabb múltat idéző dalokat kaptak a rajongók. Már az első szám, a Conductor a maga hét percével megadja a lemez hangulatát, ami az utolsó percéig nem is engedi el a hallgatóját. Egyetlen negatívumként Tom Duagall énekhangját tudnám felhozni, egy kicsit többet is játszhatna vele, ha már ilyen remek dalokat képesek mellé írni. Ritka manapság, hogy egy zenekar ilyen hamar kiadja következő lemezét, de szerencsére a TOY lemeze nem lett kontár munka, hanem teljes egészében tökéletes alkotás.

Megjelenés: 2013.12.09.
Műfaj: pszichedelikus rock
Kiadó: Heavenly
Hallgasd meg: Join The Dots, It’s Been So Long
Értékelés: 8/10

Advertisements