Megérkeztek az első Sziget nevek!

Végre megérkeztek az idei Sziget Fesztivál első nevei, amely alapján elmondhatjuk, hogy a 2014-es esemény is igen ígéretesnek tűnik. A tavalyi szégyenletesen rövid Voltos fellépése után újra visszatér a Queens Of The Stone Age csapata, hogy egy hozzájuk méltó időpontban (komolyan, hogy lehetett a 30 Sec izé elé berakni őket…) a Nagyszínpadon szabadítsák rá stoner rockjukat a közönségre, azonban sajnos 0. napon játszanak, ami azt jelenti, hogy vagy plusz napijeggyel vagy ottalvós bérlettel nézhetik meg a látogatók a koncertet.

Surprise, surprise a Placebo idén is az egyik nap headlinere lesz (így lenne ötösünk a lottón), amit csak azért tudunk elnézni, mivel tavaly adták ki viszonylag elég gyenge hetedik lemezüket, de azért szívesen nosztalgiáznánk egyet régebbi dalaikkal is. Az “End Show” annyira bejött a látogatóknak, hogy az idei fesztiválra egy sokkal menőbb dj/producert, Calvin Harris-t hívták el, hogy majd lezárja a Szigetet.

Viszont kettő nagyon is friss és viszonylag nálunk is menőnek számító zenekar, az Imagine Dragons és a Bastille is eljut a Nagyszínpadra. Az előbbi pop rockban utazik, míg az utóbbi a lightosabb indie vonalat képviseli, de mindkettőről elmondhatjuk, hogy a fesztiválok legkeresettebb csapatai közé tartoznak jelenleg.

Visszatérő lesz a Klaxons is, akik legutóbbi lemezüket négy éve adták ki, de úgy néz ki idén végre valahára harmadik albumuk is megjelenik, csak kár, hogy a rajongó táboruk eléggé leredukálódott az évek folyamán.

További fellépők: Stromae, Laidback Luke, Starlight Girls