Lemezkritikák: Temples, Bombay Bicycle Club, Dum Dum Girls

Ezen a héten a Temples bebizonyította, hogy még mindig izgalmas a pszichedelikus rock, a Bombay Bicycle Club poposabb, mint valaha és a Dum Dum Girls is felfedezte a kilencvenes éveket.

Temples – Sun Structure

Brittania legújabb kedvenc zenekara tagadhatatlanul a Northamptonshire-i Temples négyese, akiknek zenéje a mostanában igen felkapott pszichedelikus rock műfaját bővíti. Másfél évvel első kislemezük után végre megjelent bemutatkozó lemezük, a Sun Structures, amelyen felfedezhető olyan zenekarok hatása, mint a Tame Impala vagy a Kasabian. Sajátos hangzásuk képes a stílushoz alapvetően elvárt ‘tripre’ invitálni a hallgatóját, elég csak meghallgatni A Test Of Time-t és a Colours To Life-ot.
Megjelenés: 2014.02.10.
Műfaj: pszichedelikus rock
Kiadó: Heavenly Records
Hallgasd meg: Colours To Life, Test Of Time
Értékelés: 8/10

——————————————————————————————————————–

Bombay Bicycle Club – So Long, See You Tomorrow

A Bombay Bicycle Club-ra kivételesen egész sokat kellett várni, hiszen korábbi három lemezük évenként jelent meg, ez felvetette a kérdést, vajon a hosszabb idő alatt képesek az eddigieknél jobb lemezt összehozniuk? Sajnos a So Long, See You Tomorrow nem lett jobb, viszont az évek alatt frontemberük több országba is elutazott, amelyek nagy hatással voltak a számaikra, például ott a Feel, amelyet egyértelműen Indiai kiruccanása ihletett meg. Persze maradtak a szokásos hangzásuknál (plusz titkos fegyverüknél Lucy Rose-nál), és készen állnak, hogy újabb slágereikkel, mint a Carry Me vagy a Luna meghódítsák az idei fesztiválokat.
Megjelenés
: 2014.02.03.
Műfaj: indie rock
Kiadó: Island
Hallgasd meg: Carry Me, Come To
Értékelés: 7/10

——————————————————————————————————————–

Dum Dum Girls – Too True

A Dum Dum Girls feje Dee Dee Penny előző EP-jel lezárta a zenekar eddigi történet és újult erővel és gondolatokkal neki ült legújabb lemezükhöz a Too True-hoz. Leginkább az olyan zenekarok inspirálták, mint a The Cure vagy a Suede, akár azt is mondhatnánk, hogy ez a lemez simán elkészülhetett volna, akár a 90-es évek elején is. Minden szempontból sokat fejlődött az előző kiadványokhoz képest Penny alkotó készsége, de továbbra sem sikerült a harmad rendű indie zenekarok közül kiemelni a csapatot.

Megjelenés: 2014.01.22.
Műfaj:
indie pop
Kiadó:
Sub Pop
Hallgasd meg
Rimbaud Eyes
Értékelés:
6/10