Új Zene: Arthur Beatrice – Eagulls – Cheatahs

Igaz, hogy lassan már három éve, hogy először hallottunk az Arthur Beatrice fantasztikus zenéjéről, de közelgő debüt lemezük miatt úgy gondoltuk érdemes megemlíteni őket az Új Zene rovatunkban. A 2010-ben alakult négyes Kelet-Londoni bázisában írta eddigi számaikat, amely leginkább a Wild Beast és a The xx rajongóinak ízlésvilágába illik bele. Indie-art rock dalaikban hasonlóan az előbb említettekhez a duettek hangsúlyosak, amelyek Ella Girardot és Orlando Leopard között játszódnak, de maga az az atmoszféra, amit képesek megteremteni emeli ki őket a legtöbb zenekar közül.

Hely: London, UK
Műfaj: art rock
Lemez: Arthur Beatrice – Working Out
Facebook

——————————————————————————————————————–

A leedsi Eagulls ötöse, olyan mintha már a 80-as évek nagy post-punk és punk rock korszakában felvették volna dalaikat, amelynek megjelenésével egészen mostanáig vártak volna. Érdekes először nem is a zenéjükkel, hanem a zenésztársadalom elfajultságáról írt nyílt levéllel (amely azóta sajnos eltűnt oldalukról) hívták fel a figyelmet magukra. Zenéjükre visszatérve igazi lázadó punk, amely szépen kiosztja társadalmunkat.

Hely: Leeds, UK
Műfaj: punk rock
Lemez: Eagulls – Eagulls
Facebook

——————————————————————————————————————–

Habár a Cheatahs tagjai Londonból származnak, hangzásilag akár az Egyesült Államok repertoárját is bővíthetnék. Zenéjükre olyan zenekarok stílusai voltak nagy hatással, mint a Dinosaur Jr. garázs rockja vagy a My Bloody Valentines elnyújtott shoagaze gitárfüggönyei. Ugyan első hallgatásra számaik egyformának tűnnek idővel észre lehet venni mindegyik legjobb momentumát, mindenesetre debüt lemezük nekünk nagyon bejött.

Hely: London, UK
Műfaj: grunge
Lemez: Cheatahs – Cheatahs
Facebook