Lemezkritikák: Wild Beasts, Breton, Arthur Beatrice

Ezen a héten megismertük a Wild Beasts elektronikusabb arcát, kicsit nosztalgiáztunk a Breton-al és végre valahára meghallgattuk az Arthur Beatrice első lemezét.

Wild Beast – Present Tense

2011-ben az év lemezének választottuk meg a Wild Beasts fantasztikus harmadik munkáját, amelynek folytatása elé nagy elvárásokkal álltunk. Elsőre kicsit ijesztőnek tűnt, hogy ők is, mint ahogy előttük rengeteg másik zenekar is, a szintetizátorokhoz gyúltak korábbi hangszereik helyett. Azonban kendali négyes nem tud hibázni, és újra egy csodálatos lemezt hoztak össze a Present Tense-el, ami hangzásra leginkább olyan, mintha a Smother örökségét kísérletezős elektronikával egészítették volna ki.

Megjelenés: 2014.02.24.
Műfaj: indie rock, electronica
Kiadó: Domino
Hallgasd meg:
Értékelés: 10/10

——————————————————————————————————————–

Breton – War Room Stories

A Breton-ról továbbra is az a véleményünk, hogyha 2007-2008 környékén jelentek volna meg a zeneiparban a korszak egyik legemlékezetesebb csapata is lehetnének de most ehelyett, ahogy első lemezük is, a War Room Stories is inkább egy “nosztalgiázás”. De filozófiájuk szerint az indie még mindig egy nagyon fontos műfaj. Ennek ellenére egy nagyon ügyesen összerakott és változatos lemezt kaptunk újra az ötöstől, amelyet ezúttal egy egykori kommunista rádióállomáson rögzítettek Berlinben.

Megjelenés: 2014.02.03.
Műfaj: indietronica
Kiadó: Believe
Hallgasd meg:
Értékelés: 8/10

——————————————————————————————————————–

Arthur Beatrice – Working Out

Már több, mint három éve, hogy először hallottunk az Arthur Beatrice nevéről, azonban bemutatkozó lemezükre, a Working Out -ra egészen mostanáig várnunk kellett, és amiben szerencsére nem is csalódtunk. Akik szeretik a The xx-t vagy a Wild Beasts-et azoknak csak ajánlani tudjuk. Hasonlóan az említett együtesekhez itt is a dalok középpontját a duettek adják, amely  Ella Girardot és Orlando Leopard között jatszódnak.
_

Megjelenés: 2014.02.24.
Műfaj: art rock
Kiadó: Polydor
Hallgasd meg:
Értékelés: 9/10