Lemezkritikák: Metronomy, Eagulls, MØ

Ezen a héten leveleztünk egyet a Metronomy-val, punkoskodtunk az Eagulls-als és Dánia büszkeségével, -vel is megismerkedtünk.

Metronomy – Love Letter

Album cover for Love LettersNegyedik lemezével tért vissza a Metronomy csapata, akiket előző lemezük (The English Riviera) igen népszerűvé tett a nagyközönség előtt is. Joseph Mount azóta apuka lett és a szerelmes dalok helyett próbált a horoszkópok világában elmerülni, azonban a végén rájött, hogy ugyanúgy a kapcsolatokról szól  az egész és így született meg a Love Letters. Ha úgy nézzük a lemez hangzásvilága továbbra is egy hatvanas évekbeli francia film hangulatát idézi meg, azonban a mostani lemezen kifejezetten nem szerepelnek slágeres dalok, ami annak is lehet a jele, hogy nem kérnek a túlzottan nagy rivaldafényből (azért több fesztiválon is head-linerek lesznek Angliában). Mindenesetre kifejezetten elégedettek vagyunk a végeredménnyel, talán annyi, hogy Joseph kicsit jobban oda figyelhetett volna énekhangjára, mert hangszíne itt-ott egészen irritáló tud lenni.

Megjelenés: 2014.03.10.
Műfaj: indie pop
Kiadó: Because Music
Hallgasd meg: Boy Racers, Love Letters
Értékelés: 8/10

——————————————————————————————————————–

Eagulls – Eagulls

Az leedsi Eagulls csapata nem éppen egy mindennapi zenekar, tavaly nyílt levélben közölték honlapjukon, hogy (idézem) “elegük van abból, hogy a zenekarok egymás faszát szopják és a sajtó csiklóját izgatják folyamatosan”. Efféle attitűd mellett nem is meglepő, hogy a Joy Division szellemét is megidéző post-punk vonalat képviselik méghozzá kitűnő módon. Igazi zajos punk, ordibáló énekek megadják a cím nélküli lemez bizonyos szinten nyomott hangulatát. Ha tavaly valakinek túl mesterkélt volt a Savages bemutatkozása, azoknak csak ajánlani tudjuk ezt a nyers erővel telepumpált darabot.

Megjelenés: 2014.03.03.
Műfaj: post-punk
Kiadó: Knitting Factory Records
Hallgasd meg: Nerve Endings, Possessed
Értékelés: 9/10

——————————————————————————————————————–

 – No Mythologies To Follow

2014 egyik, hanem a legjobban felkapott új előadója a dán Karen Marie Ørsted ismertebb nevén , akinek első lemeze végre valahára most megjelent. A No Mythologies To Follow egy tipikus slágerekkel megpakolt alkotás, amelynek bármelyik számát ki lehetne adni kislemezként is. Mondjuk az is igaz, hogy, aki már jóval korábban meg ismerkedett MØ nevével valószínűleg már rég hallotta az olyan számokat, mint a Waste Of Time vagy a Glass. A maga negyven percnyi (a bónusz dalokkal több, mint egy óra) hosszúságával tisztességes debütálást kaptunk, reméljük a folytatásra már kevesebbet kell várnunk.

Megjelenés: 2014.03.10.
Műfaj: pop, dance
Kiadó: Chess Club
Hallgasd meg: Waste Of Time, Pilgrim, Glass
Értékelés: 8/10