Lemezkritikák: Liars, Trust, Future Islands

Ezen a héten elmentünk egy techno buliba a Liars-el, majd tovább diszkóztunk a Trust-al, aztán egy laza kis Future Islands indie partyval fejeztük be az estét.

Liars – Mess

A Liars két évvel ezelőtti WIXIV című lemezével elbúcsúzott a gitároktól és a finom elektronika felé vette az irányt. Azonban volt egy szám, a Brats, amely techno diszkójával teljesen kilógott a többi közül és csak űrt hagyott az emberben, mégpedig, hogy neki több ilyen szám kell. Hát a Mess pontosan kifogja a rajongók ezen vágyait elégíteni, hiszen szinte az egész lemez egy techno orgia. Az agresszívabb (Pro Anti Anti) daloktól fogva a kellemesebb elektronikáig (Dress Walker) minden megtalálható ebben a káoszban, amely miatt csak szeretni tudjuk a trió új lemezét.

Megjelenés: 2014.03.24.
Műfaj: experimental rock
Kiadó: Mute
Hallgasd meg:
Értékelés: 8/10

——————————————————————————————————————–

Trust – Joyland

Album cover for JoylandA Trust második lemezét már egyedül csak Robert Alfons készítette, ugyanis időközben Maya Postepski úgy döntött marad az Austra föálású dobosa, azonban szerencsére ennek hatását különösebben nem lehet érezni a Joyland-en. Kicsit poposabb kicsit “90-es évekesebb”, de mégis továbbra is a torontói elektronikus szcéna egyik legjobbja. Nincs olyan ember, akit ne mozgatna meg a Rescue, Mister vagy a Geryon, bár lehet akad olyan, akit nagyon is bosszanthat a hélium hangon éneklő Alfons, de valójában ez teszi egyedivé stílusát.

Megjelenés: 2014.03.04.
Műfaj: electronic
Kiadó: Arts & Crafts
Hallgasd meg
Értékelés: 10/10

——————————————————————————————————————–

Future Islands – Singles

Album cover for SinglesTulajdonképpen életünkben nem hallottunk még a Future Islands nevű indie pop formációról egészen addig, amíg fel nem léptek David Letterman műsorában, ahol kopaszodó frontemberük, Gerrit Welmers az elmúlt évek legizgalmasabb akár úgy is mondhatnánk legviccesebb előadását mutatta be. Szóval ennek köszönhetően mi is felfedeztük Singles című legújabb albumukat, amely valószínűleg az idei nyár egyik legkedveltebb darabja lesz. Kellemes kis indie slágerekkel megpakolt lemez ugyan túl sok változatosságot nem mutat fel, mégis maga negyven percével pont letudja kötni a hallgatóját.

Megjelenés: 2014.03.24.
Műfaj: indie rock
Kiadó: 4AD
Hallgasd meg
Értékelés: 8/10