Lemezkritikák: The Horrors, We Have Band, SOHN

Ezen a héten a megismerkedtünk a The Horrors negyedik lemezével, elmentünk egy indie diszkóba a We Have Band-el, és összefutottunk a szomszédos Bécsben SOHN-al.

The Horrors – Luminous

Három év után végre megjelent a The Horrors negyedik lemeze, a Luminous, amelyről biztosan tudtuk, hogy nem fogja visszahozni Strange House-os goth punkjukat, de kíváncsian vártuk, hogy fognak-e akkorát változni, mint ahogy a korábbi lemezeiken tették. Annyi szent, hogy az eddigi legbefogadhatóbb albumuk készült el, amelybe egy átlag zenehallgató is könnyen beleszerethet. Ez olyan pop számokban merül, ki mint a So Now You Know, amely tuti legnagyobb slágerük lesz, de at In And Out Of Sight is hasonlóan táncolható szám lett. Azonban még mindig nagyon kísérletezőek a dalaik, ez abban is kiderül, hogy eddiginél nagyobb szerepet kaptak a szintetizátorok is (főleg a piramis szintetizátor), elég csak meghallgatni az I See You-t vagy a Chasing Shadow-ot. Összefoglalásként azt kell, hogy mondjuk a Skying-hoz képest sokat nem változtak, csak újra kaptunk egy fantasztikus lemezt egy véglegesen is érett zenekartól.

Megjelenés: 2014.05.05.
Műfaj: pszichedelikus rock
Kiadó: XL Records
Hallgasd meg: In And Out Of Sight, I See You
Értékelés: 8/10

——————————————————————————————————————–

We Have Band – Movements

Szépen csendben jelent meg a We Have Band harmadik lemeze, amely elődeihez hasonlóan az indie diszkók számára született. A Movements is tele van tömve három perces sláger dalokkal, bár sajnos olyan igazán egyedi dalokra senki se számítson, mint amelyek a WHB-n szerepeltek anno. Viszont továbbra is az egyik legjobb szinti pop zenekarnak tarjuk a hármast, főleg az olyan számok után, mint a Someone vagy a Modulate.

Megjelenés: 2014.04.28.
Műfaj: szinti pop
Kiadó: Naive
Hallgasd meg: Someone, Please
Értékelés: 8/10

——————————————————————————————————————–

SOHN – Tremors

A bécsi székhelyű azonban angol Christopher Taylor, művésznevén SOHN olyan zenészek iskoláját követve, mint James Blake alkotta meg első lemezét, a Tremors-t. A felhozatal szinte ugyanaz: egy fantasztikus, érzelmekkel teli énekhang, zongora ismeret és persze szintetizátorokkal való kísérletező kedv, nagyjából el is árultam, hogy mire kell számítani. Mielőtt bárki azt hinné, hogy csak egy koppintásról van szó nem kell félni SOHN-nak igen is meg van a saját maga hangzása, amelynek köszönhetően tett nagy népszerűségre.

Megjelenés: 2014.04.08.
Műfaj: electronica
Kiadó: 4AD
Hallgasd meg: Artifice, The Wheel
Értékelés: 7/10