Öt “Must-See Acts” a Volt Fesztiválon

Jövő héten újra kezdődik Sopron legizgalmasabb eseménye, a Volt Fesztivál, amelynek szervezői idén különösen kitettek a fellépők listájáért. Igazi már-már legendás indie zenekarok fognak fellépni először Magyarországon, de régi ismerősökről sem feledkeztek meg szerencsére. Annak ellenére, hogy milyen vegyes műfajú szokott lenni a felhozatal, idén előnyben lesznek az alternatív, indie zene szerelmesei, úgyhogy tessék elkezdeni pakolni!

#5 – Hurts

Az itthoni Hurts rajongóknak egy rossz szavuk sem lehet, hiszen egy ideje már évente jár hozzánk Theo és Adam párosa, akikről tudjuk, hogy piszok jó koncerteket képesek adni. Valószínűleg még mindig a tavalyi Exile számai lesznek többségben, de biztos nem fogják otthon hagyni korábbi slágereiket sem.

2014.07.5., 21:00 – Telekom Nagyszínpad

——————————————————————————————————————–

#4 – Woodkid

A tavalyi Szigetes fellépése alapján Yoann Lemoine az-az Woodkid képes remek drámai atmoszférát teremteni élőben, amit persze a tavalyi The Golden Age című lemez dalainak köszönhetünk. Érdemes még elkapni őt élőben, mert bizonyos pletykák szerint már nem Woodkid név alatt szeretné folytatni zenei karrierjét.

2014.07.2., 01:00 – Petőfi Rádió Színpad

——————————————————————————————————————–

#3 – MGMT

Amennyire népszerű és popos volt a MGMT legelső lemeze úgy lettek az elmúlt évek alatt egyre elborultabbak, főleg legutóbbi cím nélküli lemezükön lehet érezni. Viszont pszichedelikus orgiájukat kár lenne kihagyni, főleg, hogy közismerten élőben még jobban átjön a lemezen is felfedezhető kémia.

2014.07.2., 19:15 – Telekom Nagyszínpad

——————————————————————————————————————–

#2 – Arctic Monkeys

És igen öt lemez után végre a magyar rajongók is láthatják az Arctic Monkeys négyesét, és talán jobb időpontot nem is találhattunk volna soha, hiszen most van eddigi karrierje csúcsán a zenekar. Mindezt a tavalyi AM-nek köszönhetik, amely sorra gyűjtötte be az év lemeze díjakat és repítette kizárólagos headliner posztba őket. Annyi szent, hogy a Volt Fesztivál történetének is egyik csúcspontja lesz koncertjük.

2014.07.6., 21:00 – Telekom Nagyszínpad

——————————————————————————————————————–

#1 – Foals

Persze, hogy a Foals neve szerepel a lista élén, hiszen köztudott, hogy az IndieClub-on elfogultsággal kezeljük őket és hát végre ők is eljutnak Magyarországra. És ugyanúgy, mint az előző zenekar az oxfordi ötös is karrierje csúcsán van, köszönhetően tavalyi Holy Fire című nagy sikernek örvendő harmadik lemezüknek, amelyen olyan slágerek szerepeltek, mint a My Number vagy az Inhaler. Persze lesz itt még Total Life Forever és Antidotes, na meg újra játsszák a Hummer-t is élőben. Tapasztalatból mondjuk, hogy az alternatív szcéna egyik legjobb koncert zenekarának fellépését bűn lenne kihagyni.

2014.07.3., 19:15 – Telekom Nagyszínpad

Advertisements