Sziget Fesztivál 2014 programajánló

Örömmel jelentjük, hogy az elmúlt évek egyik legizgalmasabb line-up-jával fog jelentkezni a 22. Sziget Fesztivál, amelyet természetesen mi sem fogunk kihagyni. Ahogy minden évben most is szeretnénk kiemelni azokat a fellépőket, akiknek a koncertjén nagy valószínűséggel kedves olvasóinkal egyetemben mi is részt fogunk venni. Muszáj elárulnunk, hogy legjobban a Jagwar Ma, a Darkside, a Klaxons, a Queens Of The Stone Age és a Bombay Bicycle Club koncertjét várjuk.

1. nap

Az előző évekkel ellentétben a -1. és 0. nap nem fog sokban különbözni a jól megszokott öt naptól, csak maximum annyiban, hogy kevesebb koncertre kell számítani. Az első nap a 2000-es évek pop punk rajongók örömünnepe lesz, ugyanis először fog fellépni nálunk a Blink 182 hármasa, persze a fiatalabb generációt mostanában meghódító The 1975-ről sem szabad elfeledkeznünk.

——————————————————————————————————————–

2. nap

Kedd továbbra is az alternatív rock szerelmeseinek fog kedvezni, de már érettebb korosztályt megcélozva. Természetesen a Queens Of The Stone Age-ről beszélünk, akik legutóbbi lemezükkel a tavalyi Volt-ra is ellátogattak, reméljük a Nagyszínpad már kényelmesebb lesz számukra. Egyaránt a “sivatagból” érkezik Broody Dalle is, aki köztudottan jóban van a stonerekkel. Ha már tavaly volt záró buli, akkor idén legyen nyitó party is, gondolhatták a szervezők, ezúttal Deadmau5 fogja megmozgatni a látogatókat, de elektronikus zene rajongók nagy örömére rögtön utána jön az olasz The Bloody Beetroots is az A38 sátorában..

——————————————————————————————————————–

3. nap

Az első már teljes értékű napot rögtön Jake Bugg társaságában tölthetitek el a Nagyszínpadnál, vagy ha nem kedvelitek az akusztikus gitár + énekes kiszerelést érdemes a Girls In Hawaii-ra elnézni az A38-ra. Ha már ott vagytok nézzétek meg a The Big Pink koncertjét is, habár csak első lemezük lett igazán népszerű, még a Petőfi Rádió is nyomatta, csalódást biztos nem fognak okozni. Újabb ütközés következik, bár szerintük a Placebo fellépését kihagyni nem nagy veszteség, hiszen úgyis jönnek jövőre, vagy már láttátok őket párszor, szóval ha már nagyon unnátok őket nézzétek meg Tom Odell-t. Miles Kane neve nem ismeretlen sem az Arctic Monkeys rajongóknak sem az igazi indie arcoknak, úgyhogy nem is kérdés, hogy Skrillex vagy ő az esélyes. Kicsit szerencsétlen döntés volt a London Grammar csodálatos fellépését ilyen késő időpontra berakni, de annyi szent feledhetetlen élmény lesz, még ha homályosan is fogunk emlékezni rá.

——————————————————————————————————————–

4. nap

Csütörtököt rögtön Michael Kiwanuka tavaly elmaradt koncertjének pótlásával kezdhetitek, akit Fink fog követni az A38-on. Persze a Nagyszínpad nevei érdekesebbek lesznek, jön a tavaly egyik legnagyobb befutója a Bastille, akit a mostanában sokat szerepeltetett Lily Allen fog következni, bár új lemeze nem lett annyira jó, mint gondolta. Gondoljuk Bonobo koncertjét nem kell különösen bemutatni, aki már látta élőben tuthatja, hogy egy precíz és remek fellépésre számíthat. Késő éjszaka Kavinsky fogja teljes egészében előadni első lemezét, tudjátok az a srác, akinek volt az a száma abban az autós filmben.

——————————————————————————————————————–

5. nap

A pénteki Nagyszínpados programok közül csakis a Manic Street Preachers sokadik itthoni koncertjét emelnénk ki, igaz most jelent meg új lemezük legalább. Inkább az A38 szinte egésznapos koncertsorozatát díjaznánk, ugyanis az estét máris a Palma Violets fiatalos rockjával kezdhetitek, amelyet a Band Of Skulls már “felnőtteknek is való” showja jön. Az r’n’b és soul rajongóknak ott lesz Angel Haze, Kelis vagy Cee Lo Green fellépése, de minket természetes a Klaxons ígéretesnek érkező koncertje érdekel, amely végre a legutóbbi napfényes időpont helyett éjszaka lesz. Ja amúgy a Korn zárja a nagyszínpadot, hátha Skrillex is marad addig….

——————————————————————————————————————–

6. nap

Végre megéltük, hogy újra a szombati program a legerősebb, egyből a Bombay Bicycle Club-al kezdődik, akiknek garantáltan jól fog állni a fesztivál hangulat. A Nagyszínpadon lesz még a szokásos Madness és The Prodigy, igaz az utóbbi végre már új számokkal fog érkezni, csoda. Igen újra az A38, ahol igazán minőségi koncerteket lehet majd találni méghozzá egyből hármat egymás után. Először visszautazhattok a madchester szcéna aranykorszakába a Jagwar Ma segítségével, majd a Wild Beasts-el merenghettek egy kicsit, utána egy kibaszott nagyot bulizhattok a Crystal Fighters baszk electrojával és aztán sajnos vége is a napnak.

——————————————————————————————————————–

7. nap

Máris elérkeztünk az utolsó naphoz, amely szép lezárása lesz egy remek fesztiválnak. Indie rockban nem lesz hiány hiszen rögtön a Refused énekesének új zenekara az INVSN kezd az A38-on, majd utána a Nagyszínpadon a The Kooks fogja meghódítani a hölgyek szívét. Utánok az újraalakult Outkast fogja pörgetni a 2000-es évekbeli slágereit, miközben a sátorban lesz Mount Kimbie, majd nemrég új lemezzel visszatért La Roux és talán a Sziget csúcspontjára is esélyes Darkside, amely Nicolas Jaar nagyszerű mellékprojectje. Az idei záróbulit Calvin Harris-el tölhetitek el, aki azért végülis még mindig jobb választás, mint tudjátok ki.