Lemezkritikák: Royal Blood, Interpol, Merchandise

Ezen a héten rockoskodtunk a Royal Blood-al, újra beleszerettünk az Interpol-ba és elutaztunk Floridába a Merchandise-al!

Royal Blood – Royal Blood

Kétség kívül 2014 legsikeresebb új zenekara címet a Royal Blood duója fogja kiérdemelni, hiszen cím nélküli lemezük a brit lemezeladási lista élén végzett méghozzá az elmúlt évek legjobb eredményével a rock lemezek között. Mike Kerr és Ben Thatcher valamit nagyon tud, hiszen mindössze gitárrá torzított basszusgitárral(!) és dobbal képesek olyan dalokat írni, amelyeket egy hamar biztosan nem fog kimenni a hallgatók fejéből. Kicsit lehet Death From Above 1975 után érzése az embernek, azonban a Little Monster valószínűleg tíz év múlva többen fognak emlékezni majd, mint az éve egyik legjobb rock slágerére, mint bármelyik számára az említett zenekarnak. Úgy néz ki, hogy még mindig van igény a gitáros zenére, kíváncsian várjuk milyen irányba fog fejlődni a Royal Blood párosa a jövőben.

Megjelenés: 2014.08.22.
Műfaj: garage rock
Kiadó: Warner Records
Hallgasd meg: Little Monster, Figure It Out
Értékelés: 8/10

——————————————————————————————————————–

Interpol – El Pintor

Az utóbbi években félő volt, hogy soha többé nem fogunk újabb Interpol lemezt hallgatni, amiben valószínűleg Carlos Dengler kilépése is közrejátszhatott. Legutóbbi lemezük turnéja után Paul Banks-ék mindannyian belefogtak önálló projektjeikbe, de szerencsére a végén újra egymásra találtak és megszületett az El Pintor (egyébként ez egy anagrammája az Interpolnak + spanyolul a festőt jelenti). Úgy néz ki ötödik neki futásra újra felfedezték korai hangzásuk bizonyos elemeit, azonban megtartották az utóbbi két album “slágeres” hangzását, amelynek okán olyan számok születtek, mint a Acient Ways vagy a All The Rage Back Home. A Same Town, New Story-ban megszületett a zenekar talán legsötétebb hangulatú darabja, de a lemez többi része sem egy életvidám mű. Carlos basszusjátéka nagyon hiányzik, de összességében az El Pintor egy újabb felvirágzását hozta el a zenekarnak.

Megjelenés: 2014.
Műfaj: post-punk
Kiadó: Soft Limit
Hallgasd meg: Tidal Wave, Acient Ways
Értékelés: 9/10

——————————————————————————————————————–

Merchandise – After The End

A Merchandise floridai négyes első szerzeményei egy rendkívül ígéretes noise rock zenekar képét festette le, majd tavalyi Totale Nite lemezük után leszerződtettek a 4AD-hez, amely után újra értelmezték eddigi munkásságukat és elkalandoztak az poposabb indie rock  felé. És valóban az After The End-ben mintha a The Smith született volna ujjá, csöppet sem veszítve a csapat korábbi megítéléséből. Valóban sokkal lagymatagabb lett a hangzásuk, de ideje volt, hogy rádióbarát dalokkal is megismertessék nevüket a nagy világgal. Tagadhatatlanul a lemez két legnagyobb slágere az Enemy és a Little Killer lett, amely az idei nyár leghangulatosabb darabjai lettek, szinte már majdnem vettünk repülőjegyet Floridába. Összegzés képen egy viszonylag erős lemezről beszélünk, de nem bánnánk ha következő lemezükön újra megjelenne a kísérletező hangzás, bár ha az ő szemszögükből nézzük ez a lemez volt egy nagy kísérlet.

Megjelenés: 2014.08.25.
Műfaj: indie
Kiadó: 4AD
Hallgasd meg: Enemy, After The End
Értékelés: 8/10