Best Albums Of 2014: 20-11.

best of 2014

Már nem kell sokat várni, hogy kiderüljön kié lett az év lemeze az IndieClub-on, de addig is tekintsétek meg kik maradtak ki épphogy a legjobb a tízből.

20. Metronomy – Love Letter

Joseph Moount, másnéven a Metronomy agya hatalmas sikereket ért el a csapat előző lemezével, de ahelyett, hogy folytatta volna a köztudatba való befurakodást inkább kiadott egy sokkal személyesebb hangvételű albumot a Love Letters képében. Mondani sem kell a téma a szerelem és a vele járó hánykolódások.

Megjelenés: 2014.03.10.
Műfaj:
 indie pop
Kiadó
Because Music

——————————————————————————————————————–

19. Alt- J – This Is All Yours

Mercury díj ide vagy oda az Alt-J-nek sikerült bebizonyítania, hogy nem csak egy “egy slágeres csoda” volt a zenekar. A This All Yours-al tovább növelték művészetüket, azonban elvontabbnál elvontabb, sokszor már inkább felnőtt korhatárba sorolható dalszövegekkel jelentkeztek (rólad beszélünk Every Other Freckle!).

Megjelenés: 2014.09.22.
Műfaj:
 indie
Kiadó
Infectious

——————————————————————————————————————–

18. Royal Blood – Royal Blood

Már nagyon unjuk, hogy mindig hirdetik a rock zene hanyatlását, miközben minden egyes évben több csapat jelentkezik valami frappáns lemezzel, ez a Royal Blood esetében sem volt másképpen. Cím nélküli lemezük az év egyik legjobb bemutatkozása lett (az angol toplistán máig szerepel), pedig a szimpla basszusgitár(!) és dob nem a legbonyolultabb felállás.

Megjelenés: 2014.08.25.
Műfaj:
 rock
Kiadó:
Warner Bros

——————————————————————————————————————–

17. Mac DeMarco – Salad Days

Mac DeMarco sem sokáig ült a babérjain, hiszen alig egy év után máris jelentkezett Salad Days című folytatásával, amely eddig legsikeresebb és legjobb lemeze lett. Pedig témáját tekintve egy igenis depresszív darabról van szó, amely bemutatja a turnézás negatív oldalát, de ez a velejárója a “rock’n’roll életstílusnak”.

Megjelenés: 2014.04.21.
Műfaj:
 lo-fi
Kiadó:
Captured Tracks

——————————————————————————————————————–

aHR0cCUzQSUyRiUyRmkuaW1ndXIuY29tJTJGQlBMQjJOdS5qcGc=16. Bo Ningen – III

A noise rock mindig is egy mostohán kezelt műfaj volt, pedig ha értő kezek közé kerül csodákat lehet művelni vele. Pontosan így van a londoni bázisú igazából japán Bo Ningen-el os. Harmadik, szimplán III elnevezett lemezükből ugyan egy szót sem értünk mégis valahogy nyelvük különleges hangzása tökéletesen passzol a műfaj elborult hangulatához.

Megjelenés: 2014.05.12.
Műfaj:
 noise rock
Kiadó
Stolen Recording

——————————————————————————————————————–

15. Death From Above 1975 – The Physical World

A kanadai Death From Above 1975 duójának második lemezére kereken egy egész év tizedet kellett várnia a rajongóknak. Legtöbbször pofára esés az eredménye ezeknek a nagy reunionoknak, de szerencsénkre ebben az esetben csak jól jártunk. Ugyanis The Physical World simán az év egyik legjobb rock lemeze lett, pedig korábbi receptjükön semmit sem változtattak.

Megjelenés: 2014.09.09.
Műfaj:
 rock
Kiadó
Last Gang

——————————————————————————————————————–

14. Liars – Mess

Ha szeretnétek egy igazi kaméleon zenekarral megismerkedni bátran ajánlanánk a Liars hármasát, akik ugyanis a noise rocktól egészen az experimental electro-ig jutottak karrierjük során. Már előző lemezük pár számából lehetett sejteni hová fog jutni a zenekar és a Mess alapján igazunk is lett. Ezúttal is őrült oldalukat mutatják be, csak most szintetizátorokkal fejezik ki a fejükben lévő zavartságot.

Megjelenés: 2014.03.24.
Műfaj:
 experimental
Kiadó
Mute

——————————————————————————————————————–

13. Interpol – El Pintor

Négy évig kellett várnunk az Interpol ötödik lemezére, amely félő volt, hogy nem lesz az igazi Carlos Dengler nélkül, azonban az mégis El Pintor sikeresen levizsgázott. Igaz nehéz szülés volt, de debüt lemezük hangzását vették elő újra, amelynek köszönhetően egy igazán remek darab született újra a zenekar történetében.

Megjelenés: 2014.09.08.
Műfaj:
 post punk
Kiadó
Matador

——————————————————————————————————————–

12. Bombay Bicycle Club – So Long, See You Tomorrow

A Bombay Bicycle Club az iskolapéldája annak, hogyan kell szépen lassan befutnia egy zenekarnak, ugyanis a So Long, See You Tomorrow egy teljesen érett és jól működő zenekar lemeze. A nyárias hangzásából és úgy igazából a zenekar attitűdjéből is sugárzik, hogy fesztiválokra születtek a dalok.

Megjelenés: 2014.02.03.
Műfaj:
 indie rock
Kiadó:
Island

——————————————————————————————————————–

11. FKA twigs – LP1

Tahliah Barnett ismertebb nevén FKA twigs már jó ideje izgalomban tartotta a zeneipart első lemezének megjelenésével, amely végre idén napvilágot látott. Nem meglepő módon LP1-nek nevezett darab, egészen a Mercury jelölésig jutott, amely a trip-hop és R&B jellegzetességeit keverte össze, ráadásul megfűszerezte egy nagy adag intimitással és erotikával.

Megjelenés: 2014.08.06.
Műfaj:
 trip-hop
Kiadó
Young Turks

Best Albums Of 2014: 30-21.

Best Albums Of 2014: 10-01.

 

Advertisements